Ah, ah. Są takie dania, którym się zdjęć nie robi, bo już ich nie ma gdyż wymyślane były w trakcie robienia innego dania podczas którego się zgłodniało...
I tak oto prezentuję brak zdjęć do szybkich placuszków z cukinii i towarzyszy zanim powstały placki ziemniaczane...
Przepis:
I tak oto prezentuję brak zdjęć do szybkich placuszków z cukinii i towarzyszy zanim powstały placki ziemniaczane...
Przepis:
- 2 cukinie
- pół pęczka pietruszki zielonej
- cebula
- 100 ml zsiadłego mleka
- Mąka gryczana i pszenna po połowie do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. - około pół szklanki razem.
- kminek, tymianek, sól, pieprz do smaku.
- olej na patelnię
Warzywa umyć. Cukinię drobno poszatkować (ja użyłam szatkownicy), tak by nie dawała dużo soku, Pietruszkę i cebulę poszatkować także. Dodać mleko, wymieszać i dosypywać mąkę mieszając.
Doprawić do smaku.
Smażyć niewielkie placuszki na rozgrzanej patelni.
Smacznego!
P.S. Przepis pochodzi z mojej własnej wyobraźni kulinarnej. Proszę nie kopiować bez zaznaczenia autora. Jeść oczywiście można. Zapraszać na zjedzenie tymbardziej ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz